måndag 15 oktober 2007

Trapp renoveringen´s tvivel och förtvivlan


Bilder från webben.
Jag kan inte säga att det händer så där jättemycket på trapp-fronten just nu. Jag har börjat riva tapeten och har god hjälp från lillebror - han älskar att pilla loss tapetskarvar! Mitt i detta har jag insett att det blir svårt att nå både på väggarna samt trappstegen i och med att det är två trappor. Idag har jag fart runt som en vante och hört efter om man kan hyra en så kallad "trapp-bock med justerbara ben" - Mission impossible visade det sig!
*
I ren desperation frågade jag en målare vad det skulle kosta att få hjälp med detta mastodont-projekt - hör och häpna.... han ville ha mellan 25-35 000 kronor!!! :-O Kan man inte få en ny trappa för det priset....?
*
Just nu känns det hopplöst! Jag kommer aldrig fixa detta! Vad har jag gett mig in på...? ( Jag gråter tyst in i kudden just nu....... snyft!)

12 kommentarer:

hus och torp sa...

Hoppas det löser sig.
Kram Kajsa

Persilja sa...

Min man byggde en ställning som vilade på tre trappsteg ned och tre trappsteg upp om du fattar...Av gamla brädor...

Lotten sa...

Hus och torp - Tack! Det gör nog... till slut!

Persilja - Har ni svängd trappa..? Vi har ju U-trappa - precis som den övre bilden. Vet inte riktigt hur man skulle bygga en sådan ställning utan att skada väggen....

"M" sa...

Nej då lilla lotten...det här fixar väl du...låt det ta sin tid då...det ordnar sej nog ska du se...lycka till..kram "M"

hus och torp sa...

Min man tipsar om Ramirent. Han vet inte var det ligger, men det är ett företag i Göteborg som hyr ut sådana grejer som du verkar behöva. Man ska nog ha riktiga ställningar tänker jag så att man inte ramlar ner och slår sig. En ryggskada är en tapetsering absolut inte värd. Fröken präktig har talat. Nej men seriöst. Man ska vara försiktig. Snickaren vi hade här sa att de flesra fallskador för hantverkare är på under en meters höjd, då man inte är på sin vakt.

hus och torp sa...

Förresten: Ja dina misstankar är riktiga. När jag inte är hemma med barn är jag lärare.

Maria-Jag blommar sa...

Vi har inte en U-svängd trappa utan bara lite svängd nederst. Min svärfar balanserade på två brädor som låg på en träställning...såg både livsfarligt och helt opålitligt ut...men nu är tapeten på plats och vi får nog aldrig tapetsera om där.
Hoppas att ni hittar någon "riktig" ställning som inte blir för dyr, måste ju finnas tycker jag!

Lotten sa...

"m" - Tack för stödet! Kram.

Hus och torp - Tack för tipset! Ramirent skall jag ta och ringa till idag! I och med mitt arbete vet jag att det inte behövs mycket för att få kroppen förstörd... så jag lovar att jag kommer att vara såå försiktig så! Kram på dig!

Maria - Ja, jag vet att min pappa gjorde någon sådan ställning nångång på 70-talet när han höll på med deras hus. Hade min paps levt idag hade han fixat det för mig.... det vet jag! Nu får jag försöka fixa till nåt själv.... Kram!

Sextiotalsvillan sa...

Jösses vilket hutlöst pris målaren ville ha... Hua! Maken har ju tur som kan låna både "trapp-stegar" och vanliga på jobbet. Du känner ingen vänlig hantverkare som kanske vill låna ut en till dig?
Hoppas det fixar sig!
Kram / Maria

Hemmarikets Charlotte sa...

Betala absolut inte målaren. Mitt heta tips även om jag inte har någon mer lösning än vad andra föreslagit. Fy vad jag tycker illa om hantverkare som drar nytta av folks trängda situationer. I värsta fall får ni måla i stället med förlängt skaft....

Karna sa...

Hmmmm her kjenner jeg igjen trappen min også ser jeg, nå måtte jeg se to ganger...he,he...opp med motet, kommer til å gå bra, er iallefall ikke verd å betale 30 tusen for!!!

(Det nederste bildet er fra mitt hus, malte trappen en helg, men så har jeg litt kortere trapp enn deg også...)

restu ibu dan ayah sa...

Obat Keputihan Obat Keputihan Herbal Obat Keputihan Alami Obat Keputihan Manjur Obat Keputihan Ampuh Obat Keputihan Tradisional Obat Keputihan Gatal Obat Keputihan Bau Obat Keputihan Berdarah Obat Keputihan Di Apotik Cara Mengobati Keputihan Cara Mengatasi Keputihan Pengobatan Keputihan