fredag 9 januari 2009

Äntligen i min ägo...


Foto: Lotten
Så har jag äntligen lyckat få tag i äpple-kuddarna från Lagerhaus. Det känns som om jag är sist ut i Blogglandia.... men jag är glad ändå ;-) Handdukarna köpte jag i helgen och skall ha dem som överdrag på stolarna så som jag visar här.... men först skulle jag vilja fräscha upp stolarna med lite ny fin vit färg. De ser lite smuts-beigea ut i färgen sedan soffan blev vitmålad. Men som vanligt har jag många projekt på gång och mer lägger jag till den redan långa listan.... först och främst skall jag röja, slänga och rensa! När det är klart är det fritt fram för målningsprojekt....


Foto: Lotten
Nu har jag knåpat ihop 13 mormorsrutor. Tanken var ju att det skulle bli en halsduk till.... men nu blir jag sugen på att försöka mig på en filt. Ni som virkat en hel filt med mormorsrutor - Orkar man hela vägen..? Hur många rutor behövs..? Syr man eller virkar man ihop den..?
Nu blir det jobb i helgen igen - det känns som om jag inte gör annat än jobbar just nu! Ha det bra i helgen alla ni lediga lyckostar!

16 kommentarer:

fingerspitz sa...

Men så tjusigt!

Jag lovade i min dumhet att jobba en natt nu i helgen men det är ju skönt när lönen kommer...

Anonym sa...

Vilken underbar tavla i köket. Var har du fått tag på den? Kan du maila mig på husmusens@hotmail.com Hade varit kul att få ha med ditt kök/den bilden i min blogg som tips/inspiration (givetvis med länk till din blogg och cred till dig).

Anonym sa...

Så utrolig fine puter Lotten!!!
Eplemønster er uslåelig flott og jeg skulle gjerne ha vært på Lagerhaus..Synd at den kjeden ikke har åpnet i Norge for de har mye fint der..Hele kjøkkenet ditt er jo fantastisk fint! Ingen ser at stolene trenger å males om..I hvertfall ikke på bildene her ;)
Bildet av melkekartongen er genialt! Jeg vurderer også å¨lage et helt hekleteppe men mistenker at jeg mister motet før jeg kommer helt i mål..Ha en fin lørdag Lotten! Klem fra kardemomme :)

Anonym sa...

Hei hardtarbeidende Lotten!
Grattis med epleputene dine og stoltrekket! Det passet jo så fint inn.
Synes lappene dine er helt herlige i farvene. Jeg undres også om tålmodigheten strekker til et helt teppe..... Jeg syr sammen lappene mine etterhvert, så det ikke skal bli så masse jobb på slutten. Det er jo mange som hekler de sammen også, men siden jeg er så uerfaren hekler var det lettest for meg å sy lappenen sammen.
Tusen takk snille deg for mailen og tipset!!!Du er jo søt da! Vet du jeg har enda ikke klart å finne det. Hvilken kategori tro???
Du kan godt skrive det til meg på en kommentar, så kan jeg jo eventuelt slette den.
Nå er ungene i seng, og vi voksne sitter litt ved hver vår data, mens innsovningen pågår.
I morgen var du ferdig med jobbinga? Kos deg da! Jeg begynner i et måneds vikariat på torsdag med fri onsdager. Det blir litt mer stress i heimen da. Skal bli moro å treffe alle mine gode kollegaer igjen, og bli kjent med 2.trinn.
Ha en god arbeidsnatt! Klem fra kaspara

Maria sa...

Så snyggt med äppelstol och äppelkuddar! Du är inte sist, jag ska besöka Lagerhaus i Stockholmo till helgen...får se vad jag kommer hem med =)

Eva sa...

det kommer att bli superfint. Gillar verkligen de små äpplena som mönster på stolarna.

Brigg sa...

Å så vakre de var! Epler (og kirsebær) er mitt favorittmotiv!! Nyydelig:-)

Anonym sa...

God kveld, Lotten
Har funnet de nå. Det fungerte med det du foreslo. Det var jo faktisk mange! Vi får se! Tusen takk for at du tenkte på meg. Skal jo på skolen i en måned nå, og har noen favoritter i kjelleren der også....
vet ikke om jeg tør spørre om å kjøpe en..skulle gitt mye for en av dem. I dag har vi vært en tur hos min gamle mamma og spist varmt ostebrød og koset oss.
Nå har du vel endelig fri og kan slenge beina på bordet????
Ha en herlig kveld! Klem fra Kaspara

Anonym sa...

Fint och äppligt! Jag har en halvfärdig filt med mormorsrutor. Själva rutorna var jättelätta att göra, men sen när man ska virka ihop allt, och fästa... Fästa suger! Jag började med filten när jag var gravid och nu är Kotten sju månader och filten är fortfarande inte klar. Undra om den någonsin blir det?

Anonym sa...

Gud va snyggt, jag hittar aldrig äppelkuddarna, verkar jämt slut såld. Blev kalas, kul ide att ta handduk till sitsarna :)

r e b e c k a sa...

O så snyggt äppeltema! :)
Gillar verkligen tvättpåsen i förra inlägget också!

tavelhus sa...

Vilka fina kuddar och även mormorsrutorna!

sara sa...

Jättejättefina mormorsrutor!Virkade en filt för några år sen, fattar inte riktigt att den blev klar men till slut så... Om du känner för att alltid ha ett handarbetsprojekt tillgängligt de närmaste åren så är det bara att köra på ;)

Blev väldigt förtjust i kökssoffan också! Hur fin som helst!

Anonym sa...

Åh, mormorsfilt är jag på god väg med - och jag ser t.o.m. slutet!
http://mrsbandco.blogg.se/2009/january/i-love-mormorsrutor.html

Jag tycker det har gått jättebra, och ser inga problem alls med att avsluta detta projekt som jag påbörjade i november om jag minns rätt. Så om du gillar att virka tycker jag absolut du ska köra vidare på filten!
Jag har själv ännu inte bestämt om jag ska virka eller sy ihop filten sen, det får jag se senare.

Och läckert med äppelkudden i köket! Blir själv sugen på mer äpplen i inredningen här hemma. Dottern fick ju ett äpple på sina docksängkläder nyligen...

Rester till middag sa...

Här är en virkerska till.
Jag håller på med en filt i mormorsrutor och .....nej jag blir nog aldrig färdig :)

Gila sa...

Snygga kuddar. Jag har en äppelbricka från Lagerhaus, se min blogg. Gillar också äpplen. Har du sett Lotta Kuhlhorns äppeldesign ?? http://www.lottakuhlhorn.se/showimage.php?imgId=703