fredag 6 mars 2009

Sökes: Råd och tips

Foto: Lotten
Det här är så långt ifrån glamour man kan komma men jag visar det ändå ;-)
Det här är mitt inneförråd som det såg ut innan jag röjde ur det. Det är det här som skall bli mitt syrum såsmåningom... jag hoppas att det skall vara klart före påsk! Inget förutom hyllorna högst upp och frysen skall vara kvar. På kortväggen längst in har jag tänkt mig ett arbetsbord som går tvärs över och eventuellt någon hurts under. På vänsterväggen har jag tänkt att ha någon slags förvaring till mina tyger. Hyllorna som står där är inte bra..... dom skall ut i uteförrådet. Jag har tittat på en vit bokhylla på IKEA men den är bara 150 x 150 cm så den utnyttjar inte ytan till max.... Häromdagen tittade jag på Elfahyllor - då kan man utnyttja varje cm men det är ganska dyrt!
Mitt största bekymmer är golvet.... det ligger en fruktansvärd plastmatta där nu i en ful hud/mögelfärg. Vad göra?! Måla över den? Hur gör man då? Finns det andra alternativ? Jag vill ha ett vitt golv!
Alla tips emottages tacksamt!

15 kommentarer:

Bertil sa...

hej hej!
det kommer bli ett supermysigt litet rum när du blir klar tror jag;) önskar bara att jag hade en sådan liten vrå i min lägenhet ;)

mch Linda

Malin sa...

Här :)

http://www.lagglatt.se/

Borde gå att bar lägga vita plattor?!

Maria sa...

Hej Lotten!
Så härligt att ha ett litet rum som bara ska bli ditt!
Vet inte med golvet, men vet att det finns färg för plastmattor.
Hade jag bott närmare hade jag kommit över bums och gett råd (ha ha, som du kanske inte vill ha...) sådär på plats.

Kaspara sa...

Heisan Lotten!
Så herlig det skal bli med syrommet ditt! Jeg ville absolutt gått for hvitt gulv, tror du kan male over. I mindre rom er det så godt å få det lysest mulig. Et hvitt gulv gjør så mye for et rom på den måten, synes jeg.
Ser for meg bord der du sier eller smalt bord i vinkel som gir masse arbeidsplass (Vi handlet på Ikea og er så fornøyd. ) Over måtte det selvfølgelig være noe hyllesystem, for å få plass til alle ting du sikkert vil ha inn der. Du vil jo sikkert få plass til en god del ting på topphyllene også. Lurt å la de bli.
Det er vanskelig bare å sitte her og gi lure tips og ideer.
Du virker så praktisk anlagt, så jeg er sikker på at du finner gode løsninger.
Nå er det jammen fredag igjen. I dag blir det hjemmelaget pizza og "Norske talenter" på TV.
I morgen er vi bedt bort til familien til en klassekamerat av eldstemann.
Skal si fra dersom jeg lurer familien over til "Søta bror".
Hadde jo vært gøy å se deg igjen, og nå hadde vi jo kjent hverandre igjen umiddelbart, selv om jeg synes det var relativt lett sist og.
Ønsker deg og familien en riktig god helg! Klem fra Kaspara

Minmill sa...

Her var det et salig rot. Så heldig du er som får bruke dette rommet som syrom. Benkeplate der du sier, og hvite hyller må være helt super. Jeg er glad i hvite Bonde hyller og Expedit. Til de kan man også kjøpe skuffer og skapdører om man vil. Så koster de jo ikke så mye.
Gleder meg til å se hvordan det blir her inne.

Karin sa...

Måla!

Tack för gratulationen och trevlig helg!

Monika sa...

Hej
Så härligt att få rensa ur och ta rummet i besittning. Så gjorde jag när jag fick mitt yoga rum. Elfa eller pelly system är jättebra. Vi har det överallt men med andra billiga hyllplan. Allt utrymme utnytjas.
Lycka till
Monika

Maria sa...

Tack LOtten för att du röstar på mig!

Mys liv och hem sa...

De har billigare kopior på Elfa på Ö&B t.e.x.Jag har satt upp det och det funkar alldeles ypperligt.Vad härligt med en egen sy vrå.Ha en skön dag

www.sammyrose.blogg.se sa...

ååå vilken härlig röra, precis så ser det ut ialla förråd hos oss.
jagblommar.blogspot.com är ju skitbra på att röja, fråga henne om tips!

Persilja sa...

Ååå, jag har precis lagt ner min syhörna. Stod inte ut med röran i varadagsrummet. Så nu söker jag ett nytt ställe (återigen) där jag kan få vara och sy. Om jag hade haft en skrubb skulle jag ha varit lycklig.
Jag är ju typen som hittar på enkla billiga lösningar så min budgetlösning är helt enkelt att täcka golvet med plast/trasmattor i ljusa färger. Men vet du. Jag skulle nog inte sätta bordet/symaskinen längst in. dålig Feng Shui att sitta längst in där med ryggen mot ingången. du kan inte ha tygerna där istället och så symaskinen till vänster så har du uppsikt mot dörren. Jag är superkänslig för det där men det kanske inte du är? Ska hur som helst bli väldigt kul att se hur det blir. elfa system är suveränt. Men dyrt.

Anonym sa...

Varför dyra ELFA då det finns samma skenor/konsoler på JULA och billiga hyllplan på ByggMax! Vi är jättenöjda med dem i vårat arbetsrum. kanske en härlig heltäckningsmatta vore nåt. man behöver ju inte limma fast den, eller det kanske man måste =)
mittlillabo

hallakulle sa...

Vilken lycka att ha ett eget syrum! Höll själv på att ramla av stegen idag när jag försökte baxa upp symaskinen i skåpet ovanför garderoben...
Jag skulle måla golvet om jag var du. Eller köpa ny plastmatta, kan ju inte bli så dyrt när det är en sådan liten yta.
Ser fram emot resultatet!

SaaX sa...

ÅÅÅÅÅ va skoj och fixa och dona, jag såg några tapet rullar på tradera i rött med rosa blommor från 70-talet, de skulle du ha i rummet. Ska genast gå och titta om de finns kvar. Sen fick jag se i ditt rum att du hade en burk med hjärtan (Al Eklund) sååå fin. Ser verkligen fram emot att se resultatet. Ha det så bra...mvh sara

Rebecca sa...

verkar som om du har fått ett eget krypin. Själv har jag planer på att ta ½ garaget som syrum, med köksbordet som arbetsbord. typ 3,20x1.10 Men det är nångång i framtiden.