måndag 9 mars 2009

Tack för alla tips..

Bild lånad från flickr.com
Planerna fortskrider sakta men säkert. I Helgen har jag arbetat så då har det inte blivit mycket gjort.... men idag skall jag åka och kolla på vita golvplattor som "Mönstermonstret" tipsade om och sedan skall jag jämföra det med målat golv - pris och finnish. Jag har tänkt mig en vit grund i syrummet men ovanför arbetsbordet är jag sugen på att göra någon slags tapetvägg i stil med bilden ovan. Mija Kinning på Bygglov har ju något liknande i sitt syrum i lastbilen.... Tanken är ju Budget-renovering.... max 2500 kronor får det kosta allt som allt. Det var någon som föreslog heltäckningsmatta - det hade varit lite lyxigt och skönt! Men eftersom frysen står där och behöver frostas av då och då så känns inte det så fräscht ;-)
Persilja hade en del funderingar kring placeringen av bordet.... tydligen inte bra Feng Shui att sitta med ryggen mot dörren. Jag tror inte att jag har ont av det.... och att ha bordet längs vänster sida blir nog trångt. Jag vet inte om jag skrev det förut men frysen som står där skall stå kvar samt hyllorna längst upp skall vara kvar (och en del av det som står där...)
Har ni fler tips, smarta lösningar eller funderingar så tveka inte att höra av er! Jag uppskattar all slags feedback...

11 kommentarer:

Maria sa...

Snyggt med tapetcollage på en vägg.
Blir ju billigt också om du beställer tapetprover från måleributiken.

Tack för ditt stöd i tävlingen Lotten! Hoppas att det går vägen!

Re-dizain sa...

Hej Lotten...tyvärr så har jag inte så många tips, själv har jag ett stort rum som syateljé och ändå tycker jag att det är trångt.
Idéen med tapetvägg låter underbart, själv var jag på väg att göra det då jag möblerade om men satte upp mosaik av alla mina keramiktavlor i stället. Längtar efter att få se din fina syrum.
Jag har lite tapetbitar om du är intresserad!
Kram.

fingerspitz sa...

Ett eget syrum är verkligen lyxigt även om du måste dela det med en frys :)

Jag har också lite tapetbitar kvar släng iväg ett mail om du vill ha.

Syrumslös Persilja sa...

En tapetvägg är coolt! Och perfekt att göra i en skrubb! :D Har du sett min tapetcollagedörr som jag gjorde för några veckor sen. Den gav mersmak och jag vill ha det på fler ställen!
Känner man inte av det där med ryggen mot dörren är det ju bara att ignorera. Själv är jag löjligt känslig för det, men så är jag ju också en vilsen själ...eller nåt. Du får 1 meter av varje tapet för 20 kr och dessutom två st gratis. På maleributiken.se- så beställ hem ett lapptäcke!!! Good Luck med ditt lyxiga syrum.

Tant Grön sa...

Jag älskar verkligen den där väggen! Msåte nog skaffa mig en själv :-)

www.sammyrose.blogg.se sa...

vilken tjusig vägg. läcker.

Monika sa...

Hej
Vilken underbar vägg...
Härligt att få fundera på hur rummet ska se ut!
Hälsningar
Monika

Victoria sa...

Vill bara säga hej - ska bli kul att följa ditt projekt! Blev störtkär i tapetväggen på bilden, en sådan vill jag också göra!!!

Minmill sa...

Hei på deg Lotten. I dag kom en pakke fra Sverige i postkassen min. Hvilken herlig börs. Er glad jeg vant den konkurransen. Ble umiddelbart glad i den. Synes du hadde tegnet så fine sopper på konvolutten. :)
Lykke til med oppussingen av syrommet. Ser ut som du har planen klar nå.

Kaspara sa...

God morgen, Lotten!
Å, ja en patchwork-vegg med tapeter!!! Tenk så frodig, morsomt og inpirerende!! Det bildet fra Flickr har jeg sittet og sett LENGE på, og kopiert og lagt i inspirasjonsmappa på dataen også!
Tenkte å legge det ut på bloggen en dag, men nå kom du meg i forkjøpet. Det er bare så herlig!
Tenk på alt det fine du kommer til å sy i ditt renoverte syrom.
Jeg burde ha ryddet på arbeidsrommet vårt. Akkurat nå er det litt for rotete og det stjeler oppmerksomheten min.
Skal sy ferdig et baby-lommeveggteppe i dag. Får besøk av ei venninne som er nybakt mamma i kveld, og tenkte det var morsomt med noe til barnerommet.
Får knipse et bilde av lommevegg-teppet før jeg gir det bort.
Her stråler solen og det er mildt og deilig og en god del snø.
Ønsker deg en glad dag, Lotten!
Klem fra kaspara

erry sa...

Åh, en sån där lapptäcks-vägg skulle jag också vilja ha. Det är så himla fint!! Ditt syrum kommer att bli "supernajs" :)