lördag 10 oktober 2009

Lapp-Progress

Foto: Lotten
Ett litet smakprov på Mitt lapptäcke. Jag kunde ju inte hålla mig utan började leta fram de rätta tygerna och klippa lappar för glatta livet igår. Jag har klippt lite mer lappar än det är på bilden och idag skall jag nog lägga till lite andra oxå. Det skall bli väldigt spännande och se hur det här kommer att bli. Min ambitionsnivå är hög.... jag hoppas jag kan leva upp till det ;-)
Ikväll jobbar jag igen så då ligger lapptillverkningen lite på is.... men lite kanske hinns med! Ett par har undrat om vart reportaget från landet skall publiceras - Vi vet inte det än. Johanna säljer det till någon tidning där det kan passa in så vi vet inget än. En sak är säker - Jag kommer att tala om det här på bloggen om vart ni kan läsa om vårt hus (OM det blir publicerat)
Hoppas att ni alla får en Super-lördag! Vi skall snart iväg till ungarnas skola där det är familjedag med försäljning, korvgrillning och lotteri.
En fråga till om lapptäcken - Behöver man zick-zacka alla kanter på lapparna? Känns som ett riktigt straffarbete i så fall ;-)

11 kommentarer:

Susanne sa...

God morgon.. det blir jätte fint det täcket! WOW..
tack för kommentaren på min blogg! jag blev salig i den affären.. nu ska jag få i hop tyg hyllan sedan ska jag ta fram maskinen och bara köra på!
vad det ska bli får man se...
ha en fin lördag..kram sus

Retro Elephant sa...

Det där ser mycket lovande ut!

//Lina

Sanna sa...

Det där täcket kommer nog bli superfint..det håller naturligtvis bättre om du sicksackar varje ruta..men du kanske inte skall tvätta det så ofta.. =)
Tror nog att vi kommer få se ditt hem i någon tidning, du har det ju sååå himla fint hemma! =)
Ha en fortsatt trevlig helg!
Kraaaaam
Sanna

Sanna sa...

SV: Mmm visst är den supersöt! Jo den kommer nog få samma funktion här hemma eller kanske en liten krukväxt.. skall suga på karamellen en stund och fundera.. =)
Jag är bara ärlig och säger som jag tycker.. =)
Ha en fortsatt trevlig helg!
Kraaaaaam
Sanna

erry sa...

Vilka härliga färger du kombinerat, kommer bli grymt fint! :)

In my house sa...

Halllllooooo, guuuud va kul å hitta hit,,, du verkar vara en lika sy glad tjej som jag själv,,,,, trivs såååå mycket vid symaskinen =)=) lapptäcket kommer bli kanon....

Kram josse

Re-dizain sa...

Det är roligt med lapptecknik när man samlat på sig tyger man gillar. Själv har jag äntligen skaffat matta och rullkniv till lapptecknik. Längtar efter att få lite tid över och börja experimentera:)
Kul med reportage...i somras blev jag kontaktad av DN lördags bilaga men det passade inte då.
Kanske någon gång i framtiden blir det av:)
Ha en bra helg

fingerspitz sa...

Jag sydde ett lapptäcke för nåt år sedan till vår säng och sicksack känns som riktig överkurs. Har du bara ordentlig sömsmån ska det säkert gå bra utan.

j e n n y sa...

Hej hopp!!

Din blogg är så härligt färglatt inpirerande att jag blir alldeles euforisk!!
Älskar dina små gör-om-projekt!
Det här lapptäcket ser ut att bli jättefint!! Och nää.. personligen tror jag sicksack är onödigt.. du fodrar väl det på baksidan och har tillräckligt med sömsmån!?!

Ha en fortsatt skön lördag!!

Lycke sa...

Men hallå!!!! Det där ser ju hur underbart ut som helst!!!! Trodde jag hade kommenterat detta o blev så förvånad nu!!! Blir världens finaste lapptäcke det där...blir supersugen på att sätta igång med ett eget...men jag ska nog samla lite mer först!!!

Kramhögar Lycke

Medea sa...

Så fint lapptäcke. Jag har tänkt ett tag att jag ska sy några småtäcken och nu blev jag ännu mer sugen. Jag skulle sicksacka eller sy ihop med overlock. Men som någon skrev, har du mycket sömsmån, fodrar o kviltar så håller det säkert ändå.