fredag 9 oktober 2009

Vill ha!!!

Foto: Lotten
Igår vid fotograferingen så hade Johanna med sig det här ljuvliga lapptäcket från IB Laursen... Jag blev förälskad vid första ögonkastet kan jag säga! Tyvärr blev jag inte lika förälskad i prislappen.... 1650 kronor! Jag tog ett kort så jag kan sitta här och flukta på det och drömma.... kanske skall jag göra ett försök till att sy ett lapptäcke? Tyger har jag så det är inga problem.... frågan är om jag klarar upp det? Någon kunnig som har några tips?

15 kommentarer:

Krickelin-Krickelin sa...

Oj, det var ju rätt saftigt pris. Massa jobb med att sy lapptäcke, men det fixar du säkert galant.

Fröken Skicklig sa...

Det är inget stort problem att sy ett lapptäcke. Det jobbigaste är ju alla förberedelser INNAN man kan börja ;-)

Alla tyger måste ju tvättas, strykas, klippas noggrann och det tar mer tid än man förväntar sig. Sedan tar du nål och tråd och häftar ihop alla rutor. Har du gjort det, kan du ta fram symaskinen...

Ser fram emot resultatet!

Brunkullan med Mosipperötter sa...

Dyrt men ack så snyggt!

Att sy själv är inte svårt. Jag gick en kurs i lappteknik för massa år sedan. Finns massa olika lätta eller krångliga mönster, men att göra just den där varianten med bara rutor, du visar på bilden, är lättast.
Köp rullkniv, skärmatta och quiltlinjal på tex en Pandurobutik.

Att skära rutor och sy ihop en och en är ett sätt, men lättast är att sy ihop massa långa remsor av olika mönster.
Svårt att förklara, men låna eller köp böcker i ämnet så finns det bilder att följa!

Eller kolla in den här damen på youtube:)

http://www.youtube.com/watch?v=QqD92L1Hm9g

http://www.youtube.com/watch?v=A8bRj8soyiU

Här hittar du massa tips:)

Susanne

Loppan Lorum sa...

Lapptäcken är kul att komponera och sy. Och inte alls svårt egentligen, möjligtvis lite tidsödande om man har många och små lappar. Så här brukar jag göra:
1: Tvätta och stryk alla tyger. 2: Klipp ut önskat antal lika stora och (obs!) vinkelräta lappar. Kom ihåg sömsmån! 3. Lägg ut lapparna på t ex golvet till önskat mönster. 4: Sy ihop lapparna rad för rad och sy sedan ihop raderna kant i kant. 5: Dela och pressa ner alla sömsmåner på baksidan. 6: Sy fast ett stort tygstycke som baksida, eventuellt med nån slags vadd emellan. (Jag brukar sicksacka ihop kanterna och sen bandkanta, men man kan ju vändsy också)7: För stabilitet: sy stickningar i skarvarna mellan rutorna.
På min blogg finns ett exempel!
Lycka till!

Susanne sa...

hej.. ja lapptäcken är underbara! detta var kanon snyggt!klart du fixar att sy ett sådant! gör ett mindre! man kan sy som Persila gjort i ränder är mycket snyggt!
ja lyckades fynda ett för 70 kr! så vill du innte sy gå på loppisjakt!

r e b e c k a sa...

åhhh så snyggt! är inte så värst erfaren men det jag gjorde ett jag blev jättenöjd med utan att kunna särskilt mycket. Håller med loppan, strunta i att köpa en massa grejer, det funkar utmärkt om du bara ska lappa ihop kvadrater. det på bilden verkar ha stickningar runt sömmarna och vadd emellan är nästan ett måste. här är mitt
http://rebeckaverola.blogspot.com/2009/06/baby-quilt-part-5.html

Lycke sa...

Vad kul att du gillade kudden!!!!! Jippey, jag är såå förnöjd att jag är pågång, och det blir definitivt fler - igår var jag dock och hälsade på goa bloggerskan Susanne, så då blev det inga kuddar gjorda, hehe, men desto trevligare hade jag!!!

Ja, det där lapptäcket var underbart, men jag är säker på att du gör ett ännu finare själv!!! Har bestämt mig för att det inte gör något om det inte blir helt perfekt det man syr...det är ju färgerna och mönstren man är ute efter till syvende och sist - lycka till!!!
Underbart att de kom fram väl och att de var så fina som du tänkt!!!!!!!!

Förmiddgskramar Lycke

Kardemomme sa...

Hjelp, for et nydelig teppe!!!
Det var så flotte farger!!!
Prisen var ikke like attraktiv men vi kan jo la oss inspirere til å lage noe lignende i hvertfall..
Jeg har vært mye borte de siste par ukene og lengter til å ha noen timer på symaskinen min..
Men i kveld er det fredag og jeg skal bare slappe av i sofaen foran tv'en. Og spise god mat :)
Klemmer fra Kardemomme :))

Sara sa...

Vi är nog väldigt många som gillar din blogg. Om alla ger Lotten 10kr så kan du köpa det :). För det var helt underbart fint. Kram

Lotten sa...

Hi, hi... Sara, det var ju en väääldigt bra idé ;-)

Tack allaihopa för alla tips och uppmuntande ord! Jag har faktiskt börjat klippa lappar idag.... jag är funtad sådan att jag måste testa. Så om ett par dagar så kanske ni får se något resultat ;-) Jag skall jobba i helgen så där går ju lite tid bort...

Retro Elephant sa...

OH MY, vilken skapelse. Visst kan du sy ett eget!

//Lina

johanna sa...

Hej goa du!!!!
Tack snälla för en alldeles fantastisk dag....Jag är oxå kär i det täcket=))) Men du klarar säkert att sy ett sådant som blir ännu finare!

Ha en jätteskön helg!!!Tack igen
Kraaaaam

erry sa...

Oj, vad läckert! Men du som är så duktig på att sy har nog inga problem att få ihop något som är minst lika fint! :)

Tiger finns över nästan hela Danmark, det finns tex. i Frederikshavn på Jylland, är det dit ni tänkte åka med Stena Line? Kolla annars på tiger.dk, så ser var det finns!

Persilja sa...

Det fixar du lätt! Du är ju superduktig på att sy. Och strykjärnet fixar det mesta tycker jag. Så fort man pressat blir det fint! :D:D:D

hatte och matte sa...

Fint lapptäcke... Om jag hade pengar skulle jag betala, jag är så hopplöst dålig på att sy, sen är jag hopplöst dålig på att ta tagi projekt. Spännande med reportage, var kommer man kunna läsa om det?