söndag 27 december 2009

Virkad kudde... Hjälp!


Foto: Lotten

Här på landet finns inte så mycket att göra. Vilken tur att jag tog med mig lite virkning ;-) Här nedan är det en kudde jag håller på med. Det är ganska tjockt bomullsgarn och fasta maskor hela vägen. Jag har medvetet gjort så att färgerna inte återkommer efter ett mönster.
 Har ni några tips inför monteringen? Hur gör man när man syr i virkade saker med symaskin? Går det att mata fram eller kommer det fastna? Skall man sy ett kantband om kanten innan man syr ihop med bakstycket? Jag har en liten bit kvar innan det är dags för montering.... snälla ge mig alla tips ni har!



Foto: Lotten

17 kommentarer:

Milla sa...

Kanske om du lägger ett bakplåtspapper mellan pressarfoten och sedan syr med tyget/bakstycket mot dig och garnet ned mot pappret?
Pappret drar du sedan bort. Om du nu skulle vändsy?
Hoppas det löser sig, kram Milla

Susanne sa...

långa styngn... men ett band som du funderade på är nog bra... jag har sytrt virkat mot tyg utan problem...

Ingun sa...

Har du heklet baksiden kan puten legges dobbelt og hekles sammen med fastmasker første runde og bølger-pikoter andre omg;-)
Ha ei fin romjul!

Jo sa...

Vilken fin kudde! Jag gillar när det är oregelbundet sådär!
Jag tror som Milla att bakplåtspapper kan vara en bra idé om det inte skulle funka!

God fortsättning!

makiato sa...

Jag vet inte hur man gör för bäst resultat. Men kudden ser ju underbart fin ut!

Annabell sa...

Wow! Snygg kudde, du kan ju virka! Om du ska sy med ett tyg på andra sidan är det nog bra att ha tyget vänt uppåt och sy med långa stygn. Lycka till!

till-vidas-ara sa...

Oj, det kan jag tyvärr inget om - men du ser ju ut att ha fått fina råd här :) Den ser jättemysig ut i allafall!!! Precis en sådan jag skulle vilja ha faktiskt - kanske jag kan lära mig jag med?!? Skulle vilja ha en hel jättepläd i randigt sådant - att ha som sofföverdrag tex...mmm...vad fint!!!
Har också gått o blitt förkyld - men inte nåt penicillinämne tror jag - bara väldigt frustrerande :) Ser så mysigt ut med rimfrosten där - nä, nu blev jag sugen på att sätta igång med virkningen, och jag har ju svärmora här, så det är väl bara att sätta igång!!!

Kramhögar Lycke

HomeRiver sa...

Vilka underbara färger! Trevlig fortsättning önskar HomeRiver!

Anonym sa...

Jag hade sytt förhand, jag brukar göra det. Jättesnygg blivande kudde !

Sanna sa...

Va mycket fint du har pysslat med på sistone..jag bara älskar din lila lampa!
oj vilket fint kakfat du hittat, förstår att du gillar det! =)
Ha en god fortsättning gumman!
Kraaaaam
Sanna

Maria sa...

HAr aldrig testat att sy i det. Men superfin randning!! Och god fortsättning! Kram!

millandante sa...

Kan tyvärr inte hjälpa dig... ville bara säga att jag precis hittade din färgsprakande och härliga blogg och att jag återkommer!!
Såååå läcker filten från Rice är!
Mvh Milla

erry sa...

Tyvärr har jag inga tips men WOW så fint det blir!!!

Re-dizain sa...

God forsättning...
Kul att virka:) Själv har jag sytt och sytt om en del..Nej du jag har aldrig sytt virkat på maskin, jag brukar virka ihop saker..
Kramar

Kaspara sa...

God kveld, Lotten!
Dessverre har jeg ikke mange tips, for jeg har ikke sydd med symaskin på ting jeg har heklet, bare montert for hånd med nål og tråd.
Det var herlige farver i kombinasjon på denne puten!
Som alltid er du sprelsk i fargeveien!
ja, det begynner fort å krible i hender og man får nesten litt abstinenser, om en ikke har noe håndarbeid innen rekkevidde. Jeg satt også og heklet i sofaen i går kveld.
I kveld har vi hatt venner med barn på koselig besøk. De har akkurat gått, og jeg får vel komme meg ned i stua å rydde litt. I morgen skal far i huset og jeg ta svineinfluensa-vaksinen tidlig, så vi får vel snart hoppe til køys også.
Ha gode romjulsdager, Lotten!
Klemmer fra Kaspara

Kardemomme sa...

Hei Lotten :))Jeg har visst ikke noen fasit på dette..Når jeg har sydd sammen heklede puter (har vel bare laget 2 egentlig)så har jeg sydd for hånd på et bakstykke som også har vært heklet så jeg vet ikke riktig hvordan det fungerer når man bruker vanlig stoff..
Håper du finner ut av det! Puta var helt nydelig i fargene og bildet med frostrosene på vinduet var så vakkert at det kunne vært sendt inn til en fotokonkurranse!
Nydelig! Ønsker deg en fortsatt fin romjul! Klem fra Kardemomme :)))

Mrs. b sa...

Vilken fin kudde (eller jag menar förstås början till en kudde).
Jag virkade ju en med fasta maskor för ett tag sen, och mitt bak och framstycke sydde jag ihop för hand med samma virkgarn. Gick ganska snabbt trots att det var för hand, men i.o.m. att färgerna skiftar så hade jag ingen jättebra färg att välja att sy ihop med - med resultat att garnet jag sytt ihop med skymtar fram på de "fält" där färgerna skiljer sig mycket. Men det får duga för mig :-)

Gott Nytt 2010!