fredag 16 april 2010

lapp på lapp - äntligen

Foto: Lotten

Här i Göteborg har vi haft vårväder med solsken nästan en hel vecka nu. Det känns inte längre som om man måste vara ute varenda sekund för att ta till vara på solen.... så nu har jag äntligen fått avslutat ett projekt i syrummet. Lapparna har varit tillskurna i flera månader, säkert ett halvår nu, och äntligen fick jag tummen ur att göra färdigt. På bilden ovan ser ni mitt första lapptäcke på bordet och mitt senaste i stolen.


Här är hela täcket utlagt på köksgolvet. Det är lite andra och lite fler färger i det här täcket mot mitt första. Baksidan är vit med röda prickar och fodret är fleece så det blir sådär lagom tjockt och härligt. Att arrangera små stilleben och olika miljöer och fota med nya kameran är väldigt roligt..... det blir lite som en lek. Även 40-åringar behöver leka ;-) I helgen blir det allvar för min del - jag skall arbeta igen...

Foto: Lotten

27 kommentarer:

sofia sa...

åh vad fint!

vilken jättebra present till en liten nyfödd! i min värld ploppar det upp bebisar överallt just nu. kanske skulle försöka mig på ett :)

du inspirerar så mycket, fortsätt med det.
ha en fin helg!
kram kram

Stine Hoelgaard Johansen sa...

du er bare helt fantastisk til at sætte farver sammen og bringe humoren ind i dit arbejde og dit hjem, skønt:)
sikke nogle dejlige tæpper, er meget vild med det, der er mest gult og som har en firkant med en Dahlar hest...
God weekend Stine

Jenny Bergvall sa...

Åh vilket underbart täcke!!
Klart vi "gamiljngar" måste få leka vi med ;-)
Har också ett gäng lappar ligger och "mognar" på hög. Vi får se när man får ork och lust att ta tag i dom. Ha en SKÖN HELG!

Helena sa...

Vilka underbart glada färger... Och en prickig baksida???
Jag har ett lappprojekt som ligger..., får bestämt ta mig i kragen. Tack för din inspirationskick!
Kram Helena

Therese sa...

Underbart att höra att någon faktiskt blir klara med sina lapptäcken, jag ska definitivt ta efter dig. Städade i förrådet förra veckan och hittade massa tyger, så man kanske borde ta tag i det där...!
Jättefint!

Minmill sa...

Hei Lotten. Ville innom og ønske deg en fin weekend. Det ser jo ut som du også har laget deg et fint sted i solen. Det er ikke så lenge til jeg skal ut og sette meg med en kopp te igjen. Jeg har hjemmekontor disse dagene, og prøver og lure til meg noen pauser på verandaen.

Så fine tepper du har sydd. Herlige farger og mønstre på stoffene! De treskoene er så skjønne. Disse regner jeg med du vil ha stor glede av utover sommeren.

Klemmer fra Minmill

Anonym sa...

Vilket sött täcke och vad mysig "tyngd" det må bli av fleece fodringen, Mysigt. Kul att fota små stilleben så där..alltid roligt att se saker ur olika perspektiv=D Kram Milla

Loppan Lorum sa...

Superhärliga lapptäcken i fantastiska färger! Jag har ju samlat på mig tyger hela vintern, och nu när badrummet är klart och pysselrummet (som fungerat som materialförråd) äntligen kan göras iordning ska nog även jag komma loss och pyssla med lappar. Kanske redan i helgen, vem vet...? :)

Tant Grön sa...

Så tjusigt, så tjusigt, en riktig smällkaramellsbild, den första, ja alla är fina och färgglada men den första, ja den är något alldeles speciellt ;-) Jag skulle kunna äta upp allt ihop, hi, hi

Viktoria- ♥s t j e r n f a l l♥ sa...

Superfin och underbara tyg har du använt :)

till-vidas-ara sa...

Ja det där med gubbarnas smak och tycke..morrr! Men kanske man överlever i allafall - eller vad tror du, fniss!
Jaa du - än så länge ligger det lite snö kvar här minsann - och ...VAAD!!! Nu snöar det också...typiskt, fast jag är ju rätt horisontalgående fortfarande så det får väl vara ok :)

Det var underbara bilder från dig i allafall - ser superhärligt ut på gården och täcket blev ju superfiiint! Här behövs det leka massor hela tiden, hihi!

Massa kramar Lycke

BlandetLoft sa...

Aaah! Saa fine.. Helt utrolig flotte farger og figurer. Jeg elsket det!

Randiga Tråden sa...

Undebart härliga, färgerna så fina.

Maria sa...

Ihhhh, hvor er det fint ! Jeg elsker farverne du har sat sammen, det nærmest stråler af glæde ikk :-)

Jeg synes det er morsomt med det her, når først man kommer ordentligt igang med lapper / patchwork kan man ligesom ikke få stoppet igen. Jeg har i hvert fald flere ideer liggende i baghovedet på ting jeg har lyst at sy på den måde.

God arbejdslyst, og god weekend i solskinnet.

Kram Maria.

Fru N sa...

veldig fine farger!!

Fionella sa...

Hei! Jeg kom tilfeldigvis inn på bloggen din via en blogg, via en annen, og er glad for det. Her var det mye fint, og lappeteppene var spesielt friske! Jeg legger meg til som følger, og gleder meg til å se mer av dine kreasjoner. :)

Bella sa...

Åh, kjempe fint!! Herlige farger.

God helg, Lotten : )

Mimi sa...

Wow! Wow ! Super sött täcke!
mönster och färgen på värje tyger är helt underbart! JUST AMAZING!!

erry sa...

Dina lapptäcken är heeeelt fantastiska! Så man vill äta upp dem, typ. :P

Kram

Glamour-Och-Fläskpannkaka sa...

Vilka fina lapptäcken!

Sanna sa...

Åhh vilka fina! Skulle också vilja ge mig kast med ett lapptäcke igen..men får se när tiden finns.. =)

Mmm den turkosa skålen och halsbanden var riktigt läcke.. =)

Ja visst blev skåpet härligt! Skall kolla om det står något på burken..blandade färgen efter en utav färghandels stora färgkartor.. =)

Ser fram emot ditt mail!
Kraaaam
Sanna

Lowella sa...

Jättefina! Så otroligt härliga färger och kombinationer. Jag har aldrig sytt lapptäcken men du fick mig verkligen sugen på det nu :) Kanske dags att börja göra nåt kul av alla lappar som ligger och dräller...

Lybtar sa...

Hittade till din blogg idag. Vilken fin blogg och vilket vackert täcke du har gjort.

till-vidas-ara sa...

Ja, jag vet, fniss - du fick väl min kommentar angående dina gäss - vi måste ha varit inne på helt samma spår här..., fast du fann recis de jag sökte lycko du! Min är inte lika stor och går inte att tända :)

Glömde nämna om vasen min!!! Jag skrev ju att den var ett loppisfynd, men det var ett snabbt skrivfel för jag budade faktiskt hem den på tradera för ett tag sedan - så kanske vi budade på samma vas du och jag (ler)

Är riktigt stolt över min tårta och mannen är mycket riktigt nöjd - jag kan ju faktiskt baka jag med!!!

Lördagskramar Lycke

nook Elin sa...

Åh, vilka fina lapptäcken du sytt! Jag är avis!

Re-dizain sa...

Hur i hela världen jag kunde missa detta inlägg!!!! Gudomliga lapptäcke! Me like!!!
kramar

Jo sa...

Hur har jag kunnat missa detta inlägg? Verkligen jättefina täcken, härligt glada och fulla med färg! :) Jag bunkrar tyger för att kunna sy ett stort överkast-lapptäcke, men man kanske skulle börja med något mer hanterbart? ;)