tisdag 7 september 2010

Solrosor och sömnad

Foto: Lotten

En grytlapp i samlingen. Passar inte riktigt in egentligen men den är så fin så den får vara kvar. Synd bara att det bara fanns en....

Idag skall jag ut och titta på tyger till sykursen. Det börjar dra ihop sig och som vanligt vacklar jag såhär i slutändan vad det skall bli för något. Jag har tänkt att sy en parkas i lila manchester med rosa-orange foder.... Men när jag inte hittar ett mönster som jag gillar så lutar det åt något annat... men vad? Det får ju inte vara för enkelt heller för då är det ju ingen mening att betala för att gå kurs. Hmm trixigt!

Glöm inte min utlottning. Vinnarna dras imorgon vid lunch. Lycka till!

9 kommentarer:

skjerstad sa...

For en nydelig gryteklut :) Du kan jo sy en pute av slike grytekluter som det er bare 1 av :) Mener det var du som hadde et slikt innlegg en gang :) Lykke til med jakten på stoffer :)

Ha en fin fin dag :)

Pillepalle.... sa...

Hei Lotten! Tusen takk for koselig kommentar! Denne gryteklut var jo kjempeflott! En solsikke, kanskje? Jeg likte også disse kart-vimpler du har laget. For en god idé! Takk for tipset og inspirasjon! Ha en fin kveld videre. Hilsen fra PiPa

Re-dizain sa...

grytlappen var fin...jag säljer min samling på tradera, platsbrist pga alla samlingar:)
Kul att du skall sy en jacka! Hoppas du hittar det rätta tyget. Själv håller jag på med rensning här hemma och inte hinner jag blogga så mycket men snart...Ha det bäst

Andregasellen sa...

Herlig solsikke-grytelapp:)Den blir jo rålekker i et eller annet syprosjekt:)

Anonym sa...

Så fin!

Svar: nån liten överraskning är aldrig fel :) men jag gör ju det för att det är kul!

Y sa...

tack!
japp, det är bara att vira upp smocktråden på undertrådsspolen och köra raksöm med lite längre stygn. Glöm inte att knyta resårtråden för att den inte ska gå upp.

Min vrå... sa...

Så söt den lilla grytlappen var! Såg ocså att du hade gjort en sådan fin lampskärm. Har inte riktigt vetat hur man skulle göra. Bra du visade!
Ha en bra dag! :)

metamorphosis sa...

Jag håller ju tummarna för att du hittar ett parkasmönster och ett tyg som du gillar, för det låter ju som att det kan bli en helt fantastisk parkas!

...och ja, jag kan rekomendera stickning som handarbete och tidsfördriv också! Trodde inte att jag skulle gilla det (minnen från grundskolans syslöjd...) men fastnade direkt då när jag testade förrförra hösten! :-)

Maria sa...

Åh, mu skrev jag just en lång kommentar och så blev det fel...måste börja om. Grattis till vinnarna, synd att det inte var jag =)
Jag gillar dina flaggvimplar och skåpet är så fint! Jag har lika grytlapp men med röd blomma.