måndag 24 januari 2011

Årets fynd?

Foto: Lotten

En sådan här kökspall har jag velat ha länge. På tradera gär de för en halv förmögenhet och på loppisar tillhör de alltid loppisen och är ej till salu. Men så plötsligt en dag springer jag på en på en loppis. Ganska mycket färgstänk och ganska ful stod den där.... jag lyfte upp den och granskade den. Tänkte ställa tillbaka den där ett tag men ångrade mig. Gick bort till kassan för att kolla vad priset låg på. Tjejen i kassan granskade den lika noggrannt som jag och konstaterade att den inte var perfekt.....
 -70 kronor kanske...?
-Jaa, det låter bra! Den tar jag, sa jag!

Nu har jag med hjälp av två små pojkar skrapat bort det mesta av färgfläckarna och den ser rätt fin ut nu. Till stegen och sitsen har jag tänkt limma fast bordsunderlägg i något fint mönster.... Har ni några förslag?

29 kommentarer:

Heimlaga sa...

Vi har haft en som i original var röd, men renoverades med ett självhäftande korkmaterial. Men sen sålde vi den sannolkt på någon loppis, för jag tror inte att vi har kvar den...

Sølvi sa...

Wow, så heldig du var! Fantstisk at du fant en sånn etter å ha ønsket deg en sånn så lenge.
Ha en fin kveld!
Klem

Randiga Tråden sa...

Grattis, den är toppen bra.

Re-dizain sa...

Det var inte dåligt Lotten!!! Hoppas jag springer på en någon gång. Dessa är aldrig till salu på loppisar jag besöker heller...Ha en fin dag!!

gult hus i svingen sa...

for et kupp, Lotten, nå var du heldig:) Bordsunderlag er sikkert voksduk på norsk, ville ha valgt ett prikkete et jeg:) I to forskjellige farger, altså en farge på hvert trinn med hvite prikker, orange og rosa, kanskje?;)

Klem fra Trine:)

Susanne sa...

jag har just lagt in på min blogg min renovering på en sådan pall jag använde vaxduk

Jenny Bergvall sa...

En sån där har vi stående ute i garaget. Har tänkt göra om den länge... men den får inte plats hemma än så det får nog vänta tills den flyttar ut ur garaget och in i vårat framtida hus ;)

Susanne sa...

Tack för det, jo när jag drog bort mattan som var verkade det bli kvar en pappig yta så jag använde allround lim----

makiato sa...

Grattis till fyndet! Har också en hemma och jag förstår inte hur jag skulle klarat mig i vissa lägenheter jag bott i som haft skåp högt upp. Har klätt om min en gång men det var flera år sedan så det är dags att göra om det igen nu. Jag tror det blir bra med en kraftigare vaxduk i färger som inte är för ljusa (om man ofta står på den och den blir smutsig).

popetotrora sa...

Visst är det härligt när man äntligen hittar något man letat efter länge?!

Har tyvärr inga förlsg på vad du ska klä den med, men jag skulle ju inte bli förvånad om du hittar på nåt i oranga och rosa färger. ;-)

Mona sa...

Ett riktigt fint fynd. Har också letat länge efter en sån o fyndade en egen förra veckan för 40 kr. Det är ju det som är själva grejen tycker jag, att det ska vara ett fynd. Att köpa en för dyra pengar på tradera ger inte samma känsla. Hoppas på att få se hur den blir efter att du fixat till den.
Tack för en otroligt inspirerande o härlig blogg!
Mona

Ylva sa...

åh det var verkligen ett fynd! en sådan har jag letat efter i år och dag.

Hem ljuva hem sa...

Åh , vilken flashback jag fick när jag ser den. Vi hade en sådan i rött hemma, mor brukade alltid sitta på den när vi pratade om ditten och datten..Du får ursäkta men jag tycker de är så fula..kanske för att jag växt upp med en. Men hoppas du kommer att trivas med din, piffar du till den så blir den säkert som ny. Finns ju många självhäftande plast i olika mönster hos färghandlarna..
Kram Anneli

Annabell sa...

Vilket fynd! Bandet har jag köpt på Grönbergs, fanns andra färger oxå!

Sanna sa...

Oj oj ja dom är svåra att få tag i till vettigt pris!
Grattis!!! =)

Kraaaaam
Sanna

erry sa...

Grattis till superfyndet! De är verkligen läckra de där pallarna, coh eftertraktade!

Har inga särskilda idéer men jag är säker på att det kommer att bli toppen, vad du än hittar på! :)

Moa sa...

Åhh, en sån fyndade jag också i helgen. Tråkig kork på stegen, men det ska väl snart åtgärdas.

Jag tor inte att jag kommenterat hos dig tidigare, men jag har läst din blogg ett tag, väldans fin och inspirerande. Vilka fynd du gör, helt galet.

//Moa

Sara/Little Miss Fix It sa...

*skratt* oh my! vilken nostalgi. Farmors dito har det suttits många timmar på och inväntat middagen i de värmländska skogarna :)

Laila sa...

Men skämtar du? En exakt lika dan har mamma haft i evigheters evigheter. Vi höll nästan på att slänga den när hennes hem skulle röjas. Men brorsan tog den. Får säga till honom att hålla hårt i den :-D

Mallaching sa...

Jag har också det kära problemet :) Jag hade tänkt hitta nån snygg bit plastmatta... men det verkar va svårare än att hitta själva pallen......

Fröken Pyssel sa...

hihi, en sådan står i vårt förråd. Har aldrig tänkt tanken på att den skulle kunna ses som ett fynd :-D

Jo sa...

Jag är lite lätt grön av avund, men är ändå storsint nog att gratulera till det fina fyndet ;)

Namaste (jeo74) sa...

Så fiiiin den var!
Er veldig spent på den store esken din også jeg nå :o)

Var nå helt sikker på at jeg var følger av bloggen din jeg, men fant plutselig ut at jeg visst ikke var det likevel, men nå er jeg det :o)

Flott og inspirerende blogg du har!

Håper du får en kreativ og flott uke :o)

Henrietta sa...

Jag hittade en i en källare hos en bekant och fick den! Ibland har man tur!
Grattis till fina pallen :o))

Frida sa...

Vi har oxå renoverat en. Tog bort de befintliga plattorna helt och skrapade bort allt lim. Skar till nya (med de gamla som mall) ur linoleumplattor som blev över när mamma och pappa la rutigt golv i köket på landet. Precis lagom tjocka att ersätta de gamla med. Gick åt två plattor, borde ju gå att köpa billigt i närmsta bygghandel.

Therese sa...

Ibland måste det ju bara vara meningen att sånt där ska hända! Då är väl livet ganska underbart ändå;)

Stor kram Therese

lis sa...

åh, en sån hade vi hemma när jag var liten! en blå :)

Krajamaria sa...

En exakt likadan har jag hemma i mitt hus. Den har använts flitigt av mina morföräldrar när de bodde i huset och sen av mig när jag renoverat, så den behöver absolut lite kärlek för att bli fin igen. Fortsätt inspirera så kanske jag kommer mig för... ;)

HomeRiver sa...

Ja tänk vad man plötsligt börjar gilla saker som förr bara stod där utan att man tänkte på dem. Och nu saknar man dem. Grattis till fyndet!!