tisdag 9 augusti 2011

Friendship bracelet och drömmar

Foto: Lotten

Nu har även jag hakat på trenden att göra så kallade vänskapsarmband. Sådana gjorde jag i parti och minut när jag gick i  högstadiet ;) Det tog ett par varv sedan var jag inne i gamla knytvanor.... Jag håller redan på med ett till. Barnen kanske vill ha varsitt till skolstarten tänkte jag.... Här finns tutorial på hur du gör sådan som på bilden ovan och här finns en annan turorial på ett annat armband jag vill testa att göra.


Marimekko samrbetar även i höst med Converse. Jag som trots min önskan i våras inte lyckades få tag i ett par skall ge mig tusan på att lyckas nu.... De på bilden ovan bara jag måste ha känns det som!

9 kommentarer:

till-vidas-ara sa...

Åååh, minns de där armbanden, vill också!!! de är så fina, så mycket minnen, tack för detta!

kramar Lycke

Kaspara sa...

Heisan Lotten
Herlig marimekko-conversesko! Jeg ser deg levende for meg i slike, du fargerike Lotten!
Og tenkt at du har en "Uten Silo" som ikke er hengt opp!!!! Opp med den foreslår jeg!
Her har far i huset startet jobben igjen og ungene har fri fram til den 22.august. De gikk akkurat ut døra, skulle sove over hos en felles kompis.
Ha gode dager, Lotten!
Klem fra Kaspara

Viktoria- ♥s t j e r n f a l l♥ sa...

Så fina! Du råkar inte veta någon bra tutorial på näten på sådana armband? Ville gärna göra ett för ett tag sedan men hittade ingen bra beskrivning.

popetotrora sa...

Åh, vilken Flashback jag fick nu. Jag avverkade säkert ett hundratal såna i högstadiet! :-)

till-vidas-ara sa...

Tack fina! (ler) jag måste erkänna att jag har två av de där gamla linnena så jag kunde med god känsla i magen. och så ville man ju vara lite fin också..muntra upp det grå och regniga lite. Jag tänker också lite såhär, att jag är så sällan ute på galej, så jag tänker att kläderna är ju till för att användas, för att känna sig fin i sin grå vardag. Du vet. ibland.. jag kan stövla omkring i trädgården i grovstövlarna och någon av mina finfinaste volangkklänningar när jag gräver mina gropar :)

kramar Lycke

Retro Elephant sa...

Lotten: Kassarna är specialgjorda för en festival (Flow) som hålls detta veckoslut i Helsingfors. Kassarna säljs på festivalen (jag kommer vara där) och i EN butik i helsingfors centrum. Ingen annanstans. Skicka länk på vilken du var intresserad av så kan jag se om det går att fixa.

//Lina

popetotrora sa...

Hej Lotten,

Såg att du frågade om de virkade blommorna och nej, dom är inte alls knepiga att få till! Jag har fått flera som frågat och lovat att kopiera och skicka mönstret till dom. Om du vill skickar jag mönstret till dig också!?

Re-dizain sa...

Det är riktigt nostalgi :) och så underbara färger..

Loppan Lorum sa...

Såna armband satt jag också och knöt på 80-talet. Borde testa om tekniken fortfarande sitter i fingrarna!