söndag 7 augusti 2011

Jag testade något nytt

Foto: Lotten

... och gjorde ett par hårspännen. Blommorna gjorde jag av Fimolera från Panduro i en gummiform som jag köpt på etsy.com. Så när limpistolen var framme häromdagen limmade jag på dessa blommor på hårspännen som jag hade. Visst blev de fina...? Tyvärr ramlade blommorna av fortare än kvickt! Jag vet inte hur jag skall göra för att fästa blommorna bättre...?

14 kommentarer:

E.R.R.Y sa...

Supersöta! Kanske funkar bättre att göra hål i blommorna nästa gång, så att du kan fästa dem med tråd eller ståltråd? :)

Ha en fin söndag!

Helena sa...

Jag tänkte också på tråd. Snyggt var det iallafall!:)

Ninette sa...

Åh, jättefina blommor! har tänkt skaffa nån sån där form, men inte vetat var man kan hitta dom - tänkte inte på etsy, så tack för det tipset!
Kanske superlim funkar bättre? om man först lite sandpapprar på spännena där man vill limma blomman. Limmet som jag använder i min limpistol brukar inte funka på såna där grejer, utan då brukar jag ta superlim eller nåt slags tvåkomponentlim.

Maria sa...

Åh, jättefina. Jag skulle vilja ha i alla klara 70 tals färger + blått :) Så om du vill börja tillverka så har du nu en kund.

Frk.Eplegrøt sa...

Så søte de var! Men så dumt at de falt av så fort.Jeg har ingen erfaring md dette så heller ingen tips annet enn hva andre alt har kommet med. Håper du finner en løsning - for disse var helskjønne!
Ha en fin søndag :)

Tyg och otyg sa...

Tror också att det kan funka bättre med någon annan slags lim. Som Ninette skriver ovan, prova att rugga ytan med sandpapper (både hårspänne och blomma) och ta nåt riktigt giftigt lim. :)
Enligt min erfarenhet funkar limpistolslim superbra till vissa saker men är helt värdelöst till andra. Antar att det beror på förutsättningarna, men jag har inte riktigt lyckats analysera vad det är som går bra och inte.

Fiff sa...

Limpistol är ju faktiskt inte så himla smidigt alltid, tycker jag. Tycker mycket lossnar med smältlim! Kanske superlim är bättre? Klämmorna är i vilket fall som helst grymt snygga!

Wilhelmine sa...

De var jo så søte;)

Lotten sa...

Tack för alla tips! Jag skall skaffa mig något sådant superlim...

Maria - Jag gör gärna sådana till dig såfort jag fått tag i ett superlim så de håller ;-)

Maria sa...

Tack, vad snäll du är! Fixa många till höstens Vintagemässa så kan jag sälja åt dig där :)(om jag nu lyckats fått något bord)

Fiffiga Systrar sa...

Men vad fina!! Först när jag läste lera så tänkte jag "hur sjutton har hon lyckats göra så små pilliga blommor i fimolera" men så såg jag att du använt en form. Supersnyggt!! Ståltråd eller superlim röstar jag också på. Men akta fingrarna om du använder superlim... Det är lätt att två fingrar blir ett! Huh! ;-/

Kram Elin

popetotrora sa...

Åh, så söta! So där blev jag riktigt imponerad av. Ser avancerade ut! :-)

annapanna sa...

http://smyckestillbehor.se/for-bildsmycken/e-6000-smyckes-och-hantverkslim-30ml-eller-110ml/ testa det här limmet. Jag sysslar ju en del med glassmycken och det är det enda som håller.

Myran sa...

Smyckescement brukar hålla det mesta!