fredag 28 januari 2011

En samling rött

Foto: Lotten

Jag har alltid älskat rött glas... iallafall så länge jag kan minnas. Det skall tydligen vara svårt att framställa och det är därför det ofta är ganska dyrt. Ta bara skålen från Marimekko/ Iittala... den är ju avsevärt dyrare än sina andra syskon. Billigt rött glas är oftast färgen pålagd utanpå glaset och kan därför lätt skavas av. Min samling är inga dyra glas... den dyraste av mina är faktiskt marimekko-skålen. De andra är köpta på loppisar.

Foto: Lotten

Här är mina dyrgripar, Champagneglas och Hjortronskål/vas från Reijmyre glasbruk. Glasen är designade av Monica Bratt och utstrålar glamour tycker jag ;-) Tyvärr har jag inte druckit ur dom mer än någon gång bara.... Jag inbillar mig att när barnen är större då skall jag använda mina dyrgripar!

Hoppas att ni har en härlig fredag! Vi har en fullspäckad helg framför oss.... Massor skall bli gjort!


14 kommentarer:

Kiiromi sa...

Vilka läckra bilder, älskar den översta. Känner igen mig i det där med att spara tills rätt tillfälle..

Ps, skåla i glasen på söndag, när alla sakerna är gjorda ;)

/Mia

gult hus i svingen sa...

fint rødt glass:) Jeg har samla på klart glass i alle år:) Har utrolig mange snapsglass, vinglass, skåler osv:) Rydda en dag og kan sette 3 pappkasser på loftet:)
Det blir til at man sparer ting man er ekstra redd for:)

God helg til deg, Lotten:)

Klem fra Trine som gleder seg til skjærefjøla kommer:)

Randiga Tråden sa...

Så vackert, jag har också den röda Marimekkoskålen, det är så fint med allt det röda.

Jenny Bergvall sa...

Nu kom jag att tänka på min kära bortlidna moster. Hon samlade på rött glas, som stod i fönstrena i hennes stuga på landet. Vackert!
KRAM J

angelica sa...

åhh jag avundas dig och vill ha allt på första bilden! jättefina! men jag känner att jag har några år på mig att samla, jag är ju bara 22...

Sanna sa...

Härlig samling! Mmm man är ju lite smådum som inte använder sina dyrgripar utan dom får stå och samla damm.. <3

SV: Ja jag blev helnöjd med mina askar.. =)

Ha en toppenhelg!
Kraaaaaam
Sanna

till-vidas-ara sa...

Vilka fina vårpaletter..längtar också påsk, och lådor..underlägg..ha så mycket att pyssla sen! Visste inte deta om att glasen var svåra göra..men mycket fina! Tycker ni dricker champagne i dem redan till sommaren!
Ja, kastanjevattnet! Det har jag själv inte provat. Bara hört mamma berätta. Visste inte ens att man använde fortfarande, men när jag googlade på det så såg jag att det gör ju folk :), så kanske jag provar jag med till sommaren! vi har faktiskt vårväder idag. 2.4 grader plus och sol. Så jag får väl försöka roa mig med en promenad..åå om han ändå finge komma snart..
Puss Lycke

Hemma hos oss sa...

Åh så läckert, jag försöker föra in lite mer just röda detaljer i hemmet och så läckert med rött glas (även om jag inte vet vart jag ska ställa det men nog hittar man plats)!!
Trevlig helg till dig också!

erry sa...

Snyggt! Dina foton är alltid så välkomponerade och inspirerande. :) Det är alltid effektfullt att samla ihop många saker i samma färg.

Jag samlar på turkost, lila och grönt glas.. glad att det oftast är billigare än det röda!

Anonym sa...

Oj har inte tänkt på att röda glas kan vara så fina, faller själv för grönt...

Linda sa...

Hjortronskålen är jättefin, fast den är röd ;)

Rött är inte riktigt min färg, men röda kivi-ljuslyktor är aldrig fel och marimekko-skålen skulle jag nog kunna leva med också.

Solrosa sa...

Nydelig! Jeg elsker rødt!!! Har alltid ønsket en sånn rød Mari-skål, men den er altfor dyr!!! :)

Therese sa...

Vilken härlig röd samling!!

Erika sa...

rött glas är otroligt fint, har fått lära mig att rött glas har guld i sig för att få fram det riktigt röda. stämmer det så förstår man att rött glas är lite dyrare :o)